Rugslaper of zijslaper: Welke matras moet ik kopen?

Wist je dat bijna 70% van de mensen zijslapers zijn en 1 op de 5 mensen rugslapers zijn? Als jij tot de categorie van buikslapers behoort, dan maak jij deel uit van een kleine groep van 1 op 20 mensen. Op welke manier je ook mag inslapen, tijdens de nacht verander je van positie en dan is een goede ondersteuning van cruciaal belang voor je rug, meerbepaald voor je wervelkolom. Als deze ondersteuning ontbreekt in je matras, dan sta je op met... rugpijn. En nee, daar heeft niemand zin in.

matras voor zijslaper

De perfecte matras voor een zijslaper

Wanneer je online advies opzoekt, dan kom je steevast deze uitleg tegen: “ Het lichaam wordt goed ondersteund als de wervelkolom in een zijligging een rechte lijn kan vormen. Zowel de heupen als de schouders moeten goed in de matras liggen om in deze lijn te zitten. ”

matras voor rugslaper

De perfecte matras voor een rugslaper

Zoek je naar de perfecte matras voor een rugslaper, dan kom je gelijkaardig advies tegen: “ Bij een rugslaper is het belangrijk dat de matras een ondersteuning biedt zodat de S–vormige kromming in de rug zijn natuurlijke vorm kan bewaren. ”

De realiteit

Als onze experten bij olli dit lezen, dan gaan ze ervan uit dat, terwijl je droomt over de prins op het witte paard of een nachtmerrie van formaat aan het beleven bent, er iemand naast jouw bed je houding aanpast naargelang wat goed voor je is. En dat gebeurt… nooit. Je kan nog zo perfect inslapen volgens de regels die jouw wervelkolom ten goede komen, toch draai je een paar keer per nacht om, op een manier die ‘zogezegd’ niet goed is.

Net daarom kan het handig zijn om uit te testen op welke kant je het beste ligt en hoe je ‘s nachts beweegt. Dankzij de 2 hardheden in de olli-matras kan je een draai van 180° geven om zowel de medium kant als de harde kant uit te proberen. Vergeet daarnaast ook niet om gebruik te maken van een geschikt kussen .

Wat als ik een buikslaper ben?

Buikslapen is niet goed voor de ondersteuning van je rug en je nek, maar daar bestaat nog een misvatting over. Blijkbaar behoort een slaper die half op zijn zij en half op zijn buik ligt niet tot de categorie ‘buikslapers’, maar tot de categorie ‘halve zijslaper’ (say what?). Deze houding wordt gekenmerkt door één opgetrokken been en één opgetrokken arm, terwijl de rest gestrekt wordt. Hoe dan ook, je maakt in beide posities meer kans op rug- en nekklachten. En net daarom is testen belangrijk!


De olli-matras wordt niet geleverd met een paar superzachte, onzichtbare handen die je telkens weer in de juiste houding leggen of die je op voorhand zeggen wat goed en niet goed is. De matras komt daarentegen wel met een eenvoudige handleiding die aantoont hoe je hem 180° kan draaien. Zo kan je eenvoudig testen welke hardheid de beste ondersteuning biedt voor jouw slaappatroon. Wil je graag proefslapen met een olli-matras? Geniet van 100 nachten om je nieuwe matras uit te proberen!

Bestel nureacties

  • Delphine

    Hello, super comme infos! je suis arrivé via Facebook et j’adore votre site!

  • Jacobs Lydia

    Heldere duidelijke uitleg . Topproduct !


Laat een reactie achter

Ter info, reacties moeten worden goedgekeurd voor publicatie!